Przetargi

Ogłoszenie o zamówieniu publicznym którego wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 130 000 zł - Zakup oraz dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie

Oznaczenie sprawy: SZ/20/15/AR/23

Ogłoszenie o zamówieniu publicznym którego wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 130 000 zł  - Zakup oraz dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie.

 

1)     opis przedmiotu zamówienia: Zakup oraz dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie.

     Pakiet I – warzywa i owoce – I część zamówienia

 

Nazwa artykułu

Szacunkowa ilość dostaw w okresie:

 30.08.23 do 30.06.24 r.

Burak

300 kg

Cebula

500 kg

Fasola Jaś

100 kg

Kapusta kiszona

500 kg

Marchew

400 kg

Ogórek kiszony

400 kg

Pietruszka

100 kg

Pieczarka

100 kg

Korzeń selera

50 kg

Jabłko

1 000 kg

Banan

200 kg

Pomarańcza

100 kg

Gruszka

200 kg

Cytryna

100 kg

Papryka

100 kg

Pomidor

400 kg

Kapusta biała

300 kg

Mandarynka

200 kg

Groch

100 kg

Ziemniaki

5 000 kg

 

Pakiet II – mięso i wędliny – II część zamówienia

Nazwa artykułu

 Szacunkowa ilość dostaw w okresie:

  30.08.23 do 30.06.24 r.

Łopatka wieprzowa (mięso)

200 kg

     Karkówka (mięso)

200 kg

     Schab wieprzowy (mięso)

200 kg

   Filet z kurczaka(mięso)

200 kg

Udziec z kurczaka (mięso)

400 kg

Kości (mięso)

400 kg

     Słonina (mięso)

100 kg

Porcja rosołowa (mięso)

100 kg

Mięso gulaszowe (mięso)

400 kg

Baleron

200 kg

Kiełbasa podwawelska

200 kg

Kiełbasa szynkowa

200 kg

Kiełbasa krakowska

200 kg

Ogonówka

200 kg

Parówki

200 kg

Pasztet pieczony

100 kg

Wieprzowina z wędzarki

200 kg

Łopatka pieczona

200 kg

Pieczeń

200 kg

Polędwica

200 kg

Rolada drobiowa

200 kg

Kiełbasa Żywiecka

200 kg

Mielonka Tyrolska

400 kg

Mielonka śniadaniowa

200 kg

    Szynka z komina

200 kg

Szynka prasowana

200 kg

Golonka prasowana

200 kg

 

Pakiet III – pozostałe artykuły ogólnospożywcze – III część zamówienia

Nazwa artykułu

   Szacunkowa ilość dostaw
w okresie:

 30.08.23 do 30.06.24 r.

Olej Kujawski

300 l

Mąka pszenna 450

400 kg

Makaron

400 kg

   Płatki kukurydziane 250g

200 szt.

Ryż

200 kg

Kasza gryczana

400 kg

Kasza jęczmienna

200 kg

Majonez Winiary 700g

100 szt.

Musztarda 470g

200 szt.

 Przyprawa do mięs, typu Kucharek Natura 500g

50 szt.

Szczaw 320g

100 szt.

Pieprz naturalny 20g

200 szt.

Kwasek cytrynowy 20g

100 szt.

Ziele Angielskie 20g

100 szt.

Liść Laurowy 12g

100 szt.

Pieprz ziołowy 20g

100 szt.

Majeranek 20g

100 szt.

     Masło roślinne kubek 250g

1 000 szt.

     Mrożona mieszanka warzyw

100 kg

      Mrożona mieszanka owoców

300 kg

Dżem 250g

300 szt.

Ketchup 500g

100 szt.

      Koncentrat pomidorowy 900g

100 szt.

Ogórek konserwowy 900g

100 szt.

 Herbata ekspresowa 100szt

100 szt.

 Filet z ryby
(Dorsz Czerniak)

400 kg

Makrela wędzona

400 kg

 

 Pakiet IV – nabiał – IV część zamówienia

 

Nazwa artykułu

      Szacunkowa ilość dostaw
w okresie:

  30.08.23 do 30.06.24 r.

Mleko w kartonie

3 000 l

Śmietana 22% 1litrowa

300 l

Śmietana 12% 330g

200 szt.

Śmietana 18% 1 litrowa

200 l

   Jogurt naturalny 1 litrowy

150 l

    Twaróg tłusty w kostce 250g

1 500 szt.

Ser żółty twardy

1 500 kg

     Serek homogenizowany 125g

4 000 szt.

     Ser Hochland w plasterkach

 800 szt.

Jaja

7 000 szt.

 

 

 

2)     termin wykonania zamówienia: 30.06.2024 r.

3)     warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania
tych warunków:

a)  spełniają warunek posiadania wiedzy i doświadczenia;

b)  spełniają warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym;

c)  znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia;

d) spełniają warunek posiadania punktu sprzedaży na terenie gminy Włodawa bądź dostarczają towar do gminy Włodawa codziennie od poniedziałku do piątku;

e)  spełniają warunek możliwości codziennych dostaw – dotyczy tylko mięs i wędlin.

W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zamawiający żąda Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do zaproszenie do złożenia oferty.

4)     wykaz pozostałych oświadczeń lub dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy:

       a) odpowiednio wypełniony formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do zaproszenia (Dostawca wypełnia formularz, którym jest zainteresowany),

       b)   zatwierdzony projekt umowy stanowiący zał. nr 2 do zaproszenia,

5)     informacje o sposobie porozumiewania się zamawiającego z wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych do porozumiewania
się z wykonawcami:

a) korespondencję dotyczącą postępowania należy kierować na adres: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie; 22-200 Włodawa;  Tel. 82-57-17-220; e-mail: administracja@zsr-korolowka.pl; Godziny pracy: poniedziałek-piątek od 7:30 do 15:30.

b)  osobą upoważnioną do kontaktów z Wykonawcami jest: Andrzej Rabczuk
Tel. 0-82-5717-220 lub 507 118 373; e-mail: administracja@zsr-korolowka.pl

6)     wymagania dotyczące wadium, jeżeli zamawiający żąda wniesienia wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

7)     termin związania ofertą: 7 dni.

8)     opis sposobu przygotowywania ofert:

   a) Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę,

          b)  Treść oferty musi być zgodna z wymaganiami zamawiającego określonymi w dokumentach zamówienia,

   c) Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert,

   d) Do upływu terminu składania ofert wykonawca może wycofać ofertę.

9)   miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert: Ofertę należy przesłać na adres:
administracja@zsr-korolowka.pl oraz dyrektor@zsr-korolowka.pl lub złożyć w terminie do dnia 22.08.2023 r. do godz. 12:00 w Sekretariacie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie w godzinach: poniedziałek-piątek 8:00 – 14:00.

10)   opis sposobu obliczenia ceny:

a) Cena brutto winna być wyrażona w złotych polskich.

b)  Cena oferty powinna uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia mające wpływ na ostateczną cenę.

c)  Wszelkie rozliczenia pomiędzy Zamawiającym i Dostawcą będą prowadzone w złotych polskich.

d)  Sposób obliczenia ceny określa formularz ofertowy stanowiący Załącznik nr 1 do zaproszenia do złożenia oferty.

11)  opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty,
wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert:

1.  Kryterium „Cena zgodnie z hurtowym cennikiem Dostawcy po uwzględnieniu rabatu” w zł, w skrócie „Cena”:

1)  znaczenie kryterium - 80% (0,8),

2)  opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Ceny”:

L cena = (C min / C) x 0,8 x 100 pkt

gdzie:

a)  L cena - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Cena” ocenianej oferty;

b)  C min - cena w ofercie z najniższą ceną;

c)  C - cena w ofercie ocenianej.

2.  Kryterium „Rabat od aktualnego hurtowego cennika Dostawcy” w procentach,
w skrócie „Rabat”:

1)  znaczenie kryterium - 20% (0,2);

2)  opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Rabat”:

L r = (Or / Or max) x 0,2x 100 pkt

gdzie:

a)  L r - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Rabat” ocenianej oferty;

b)  Or - rabat w ofercie ocenianej;

c)  Or max - rabat w ofercie z największym rabatem;

oraz w przypadku szybko psujących się mięs i wędlin, co może zagrozić zdrowiu i życiu konsumenta:

1.  Kryterium „Cena zgodnie z hurtowym cennikiem Dostawcy po uwzględnieniu rabatu”
w zł, w skrócie „Cena”:

1)  znaczenie kryterium - 60% (0,6),

2)  opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Ceny”:

L cena = (C min / C) x 0,6 x 100 pkt

gdzie:

a)  L cena - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Cena” ocenianej oferty;

b)  C min - cena w ofercie z najniższą ceną;

c)  C - cena w ofercie ocenianej.

2.  Kryterium „Rabat od aktualnego hurtowego cennika Dostawcy” w procentach,
w skrócie „Rabat”:

1)  znaczenie kryterium - 20% (0,2);

2)  opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Rabat”:

L r = (Or / Or max) x 0,2x 100 pkt

gdzie:

a)  L r - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Rabat” ocenianej oferty;

b)  Or - rabat w ofercie ocenianej

c)  Or max - rabat w ofercie z największym rabatem

3.  Kryterium „Referencje”. Referencja ma potwierdzać fakt skutecznych dostaw
i odbiorów mięsa i wędlin o wartości powyżej 30 000,00 zł netto, w okresie ostatnich
5-ciu lat, do jednostek budżetowych.

1)  znaczenie kryterium - 20% (0,20);

2)  opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Referencje”:

L r = (R / R max) x 0,2 x 100 pkt

gdzie:

a)  L r - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Referencje” ocenianej oferty;

b)  R - liczba referencji w ofercie badanej

c)  R max - największa liczba referencji w badanych ofertach

Oferta, która zawierała najwięcej referencji, ale maksymalnie 5 (przekroczenie limitu będzie traktowane, jak założone 5 referencji), otrzymał maksymalną liczbę punktów przewidzianą
dla tego kryterium / 20 pkt. /;

Wykonawca podaje liczbę referencji w liczbach całkowitych oraz słownie w formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do zaproszenia.

12)    istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy
w sprawie zamówienia publicznego stanowi Załącznik nr 2 do zaproszenie do złożenia oferty.

 

Postępowanie o udzielenie zamówienia jest prowadzone zgodnie z postanowieniami Regulaminu udzielania zamówień o wartości nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 130 000 zł, udostępnionego na stronie internetowej: http://zsckrkorolowkaosada.biposwiata.pl/wiadomosci/8369/regulaminy
oraz przepisami ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. 2020 poz. 1740 z późn. zm.).

 

2 sierpnia 2023 r.
Dyrektor Renata Holaczuk

Załączniki

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 02 sierpnia 2023 19:53
Dokument wprowadzony do BIP przez: Krzysztof Sadowski Informatyk
Ilość wyświetleń: 138
02 sierpnia 2023 20:00 (Krzysztof Sadowski Informatyk) - Opublikowanie dokumentu.
02 sierpnia 2023 19:59 (Krzysztof Sadowski Informatyk) - Dodanie załącznika [zalacznik_nr_3_do_zaproszenia__oswiadczenie_o_spelnieniu_warunkow.doc ] do dokumentu. (Dokument nieopublikowany)
02 sierpnia 2023 19:59 (Krzysztof Sadowski Informatyk) - Dodanie załącznika [zalacznik_nr_2_do_zaproszenia__projekt_umowy.doc] do dokumentu. (Dokument nieopublikowany)