Oznaczenie sprawy: SZ/221/53/AR/21
Ogłoszenie o zamówieniu publicznym, którego wartość nie przekracza wyrażonej
w złotych równowartości kwoty 130 000 zł.
1) opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest „Zakup oraz dostawa wyposażenia gastronomicznego
do kuchni w budynku internatu w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
w Korolówce-Osadzie”.
Szczegółowy wykaz wyposażenia gastronomicznego zawarty jest w Specyfikacji stanowiącej Załącznik nr 4 do Zaproszenia.
Uwaga: Wartość jednostkowa brutto każdej pozycji w Specyfikacji nie może przekroczyć wartości 10 000,00 zł brutto.
Gwarancja:
a)Wymagany jest min. 24 miesięczny okres gwarancji na dostarczone meble i urządzenia gastronomiczne.
b)Bieg terminu gwarancji i rękojmi za wady rozpoczyna się od dnia odbioru końcowego dostaw będących przedmiotem zamówienia, potwierdzonego protokołem odbioru końcowego.
c)Przeglądy okresowe, serwisowe wynikające z zaleceń producenta bezpłatnie w siedzibie zamawiającego.
2) termin wykonania zamówienia: 17.12.2021 r.
3) warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków:
a) spełniają warunek posiadania wiedzy i doświadczenia;
b) spełniają warunek dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym;
c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu zamawiający żąda Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do zaproszenie do złożenia oferty
4) wykaz pozostałych oświadczeń lub dokumentów, jakie mają dostarczyć wykonawcy:
a) odpowiednio wypełniony formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1do zaproszenia,
b) zatwierdzony projekt umowy stanowiący zał. nr 2 do zaproszenia,
5) informacje o sposobie porozumiewania się zamawiającego z wykonawcami
oraz przekazywania oświadczeń lub dokumentów, a także wskazanie osób uprawnionych
do porozumiewania się z wykonawcami:
a) korespondencję dotyczącą postępowania należy kierować na adres: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie; 22-200 Włodawa; Tel. 82-57-17-220; e-mail: administracja@zsr-korolowka.pl; Godziny pracy: poniedziałek-piątek od 7:30 do 15:30.
b) osobą upoważnioną do kontaktów z Wykonawcami jest: Andrzej Rabczuk
Tel. 0-82-5717-220 lub 507 118 373; e-mail: administracja@zsr-korolowka.pl
6) wymagania dotyczące wadium, jeżeli zamawiający żąda wniesienia wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.
7) termin związania ofertą: 30 dni.
8) opis sposobu przygotowywania ofert:
a) Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę,
b) Treść oferty musi być zgodna z wymaganiami zamawiającego określonymi
w dokumentach zamówienia,
c) Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert,
d) Do upływu terminu składania ofert wykonawca może wycofać ofertę.
9) miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert: Ofertę należy przesłać na adres administracja@zsr-korolowka.pl oraz dyrektor@zsr-korolowka.pl lub złożyć w terminie
do dnia 08.12.2021 r. do godz. 12:00 w Sekretariacie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Korolówce-Osadzie. Godziny pracy: poniedziałek-piątek 7:30 – 15:30.
10) opis sposobu obliczenia ceny:
a) Wynagrodzenie wykonawcy jest wynagrodzeniem ryczałtowym.
b) Cena netto i brutto oraz podatek VAT winny być wyrażone w złotych polskich.
c) Cena oferty powinna uwzględniać wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia mające wpływ na ostateczną cenę.
d) Wszelkie rozliczenia pomiędzy Zamawiającym i Sprzedawcą będą prowadzone
w złotych polskich.
e) Sposób obliczenia ceny określa formularz ofertowy stanowiący Załącznik nr 1
do zaproszenie do złożenia oferty.
11) opis kryteriów, którymi zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty,
wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert:
1. Kryterium „Cena” w zł:
1) znaczenie kryterium - 70% (0,7),
2) opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Ceny”:
L cena = (C min / C) x 0,7 x 100 pkt
gdzie:
a) L cena - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Cena” ocenianej oferty;
b) C min - cena w ofercie z najniższą ceną;
c) C - cena w ofercie ocenianej.
2. Kryterium „Okres gwarancji” w miesiącach:
1) znaczenie kryterium - 10% (0,1);
2) opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Okres gwarancji”:
L og = (Og / Og max) x 0,1 x 100 pkt
gdzie:
a) L og - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Okres gwarancji” ocenianej oferty;
b) Og - okres gwarancji w ofercie ocenianej;
c) Og max - okres gwarancji w ofercie z najdłuższym okresem gwarancji.
Okres gwarancji nie może być krótszy niż 24 miesięcy oraz dłuższy niż 60 miesięcy.
W przypadku podania przez wykonawcę w formularzu oferty okresu gwarancji dłuższego niż 60 miesięcy:
1) do oceny ofert zostanie przyjęty okres gwarancji wynoszący 60 miesięcy,
2) do umowy zostanie wpisany okres gwarancji podany w formularzu oferty.
W przypadku podania przez wykonawcę w formularzu oferty okresu gwarancji krótszego niż 24 miesięcy, oferta tego wykonawcy zostanie odrzucona.
Wykonawca podaje okres gwarancji w liczbach całkowitych w formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do zaproszenia.
3. Kryterium „Maksymalny czas reakcji serwisu od momentu zgłoszenia awarii” w godzinach, w skrócie „Reakcja Serwisu”:
1) znaczenie kryterium - 15% (0,15);
2) opis sposobu oceny ofert dla kryterium „Reakcja serwisu”:
L rs = (Rs min / Rs) x 0,15 x 100 pkt
gdzie:
a) L rs - liczba uzyskanych punktów dla kryterium „Reakcja serwisu” ocenianej oferty;
b) Rs min - reakcja serwisu o najkrótszym czasie;
c) Rs - reakcja serwisu w badanej ofercie.
Wykonawca podaje czas reakcji w liczbach całkowitych w formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do zaproszenia.
4. Kryterium „Jakość dostaw wyposażenia gastronomicznego do państwowych podmiotów publicznych”, inaczej „Referencje”:
znaczenie kryterium – 5 pkt;
Pod uwagę będą brane Referencje tylko z okresu ostatnich 5-ciu lat o wartościach powyżej 40 000,00 zł brutto.
Określona przez oferenta liczba referencji nie może przekroczyć liczby 5-ciu referencji .
Za każdą referencję oferent otrzyma 1 pkt.
Wykonawca dołącza referencje do formularza ofertowego oraz podaje je w liczbach całkowitych w formularzu oferty stanowiącym Załącznik nr 1 do zaproszenia.
12) istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy
w sprawie zamówienia publicznego, ogólne warunki umowy albo wzór umowy,
jeżeli zamawiający wymaga od wykonawcy, aby zawarł z nim umowę w sprawie zamówienia publicznego na takich warunkach stanowi Załącznik nr 2 do zaproszenie do złożenia oferty.
Postępowanie o udzielenie zamówienia jest prowadzone zgodnie z postanowieniami Regulaminu udzielania zamówień o wartości nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 130 000 zł, udostępnionego na stronie internetowej: http://zsckrkorolowkaosada.biposwiata.pl/wiadomosci/8369/regulaminy oraz przepisami ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz. U. 2020 poz. 1740 z późn. zm.).
Dyrektor
/-/ mgr Renata Holaczuk
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ireny Kosmowskiej w Korolówce-Osadzie